Voetwijzer

Diabetische voet

 

Mensen met diabetes hebben een grotere kans op problemen met de voeten en de huid dan mensen zonder diabetes. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat één op de vier mensen met diabetes vroeg of laat te maken krijgt met voetproblemen. U kunt echter zelf veel doen om deze problemen te voorkomen.

 

Meer over de diabetische voet

Kindervoet

 

Als een kind de voeten belast zien we geleidelijk een verandering in de stand van de voeten en benen. Eerst staan de voeten ver uit elkaar met de benen in een O-stand om het onzekere voortbewegen te vergemakkelijken. Met vallen en opstaan worden de spieren getraind en het looppatroon zekerder.

 

Meer over de kindervoet

Reumatische voet

 

Het exacte aantal reumapatiënten in Nederland is niet bekend. Volgens schattingen zijn 450.000 mensen onder behandeling van de reumatoloog. Echter, het aantal mensen met gewrichtsklachten ligt velen malen hoger; geschat wordt dat 2.5 tot 3 miljoen mensen last hebben van pijnlijke en/of niet goed functionerende voeten.

 

Meer over de reumatische voet

Sportersvoet

 

Tijdens het sporten wordt veel verlangd van de spieren en gewrichten. Dit komt door snelheid, kracht en herhalende bewegingen die gemaakt worden. Contactsport maakt de kans op blessures vele malen groter.

 

Meer over de sportersvoet

 

Copyright © 2015 Praktijk voor Podotherapie Buijs in Ridderkerk. Alle rechten voorbehouden.